هنرمندانی که دل در گرو حسین (ع) دارند | روایتی از حضور اصحاب رسانه و هنر مشهد در هیئت مذهبی ماه + فیلم یک تنگ بلور در میدان مین آداب استغفار و توبه چیست؟ امام‌سجاد(ع) مظهر تقوا و تواضع است تضمین بقای دین و سلامت اجتماع با امر‌به‌معروف و نهی‌ازمنکر نگاهی به بینش و منش واعظ شهیر مرحوم آیت ا... غلامرضا دهشت| عالم خیراندیش ۶ نمایش آیینی و تعزیه‌خوانی در محرم و صفر مجوز اجرا گرفتند ویژه‌برنامه‌های عزاداری دهه دوم محرم در حرم امام‌رضا(ع) خواب ممنوع، روزِ بیداری است! یادی از شیخ احمد کافی به‌مناسبت سالگرد درگذشت این واعظ محبوب ۲۰۰ مسجد استان در رویداد نوجوانانه تربیتی «هشتادیوم» پای کار هستند بازخوانی اهداف بنیادین قیام عاشورا در آینه عقل و نقل رونمایی از طرح حفظ تصویری قرآن کریم در مشهد + فیلم پژمان‌فر: باید بی‌سوادی قرآنی را در کشور برطرف کنیم پیش‌بینی تشرف بیش از ۵۰۰ هزار زائر پیاده به مشهد در دهه پایانی صفر چراغ روشن خیمه روشنی چراغ دل است طلایه دار وحدت | یادی از مرحوم آیت الله محمد کفعمی خراسانی، هم زمان با سالروز رحلتش فلسفه خلقت در تبیین سیدالشهدا (ع)
سرخط خبرها

اهدای قباله نفیس ازدواج با قدمت ۳۳۵ سال به کتابخانه رضوی

  • کد خبر: ۱۹۸۳۰۹
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۲
اهدای قباله نفیس ازدواج با قدمت ۳۳۵ سال به کتابخانه رضوی
یک برگ قباله نفیس ازدواج که خطبه عقد آن در ششم جمادی الاول سال ۱۳۱۰ هجری قمری یعنی ۳۳۵ سال قبل در محضر شرع یکی از علمای اصفهان به نام محمد یوسف موسوی جاری شده است توسط واقف ارجمند سید علی امامی خوانساری به مرکز اسناد آستان قدس رضوی اهدا شد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی خانی زاده، مسئول امور طبقه بندی و آماده سازی اسناد پیرامون شاخصه‌های این قباله گفت: در این سند هاجر سلطان خانم دختر آقا میرزا هدایت به عقد ازدواج دائم محمد علی امامی یکی از نوادگان میرزا جمال الدین امام جمعه از علمای طراز اول خوانسار درآمده است.
وی میزان مهریه در این قباله که در ۲۳ سطر به خط ثلث نگاشته شده است را یکصد تومان ناصرالدین شاهی، یک قطعه زمین واقع در صحرای بیدهند و یک با عمارت مسکونی با متعلقات آن عنوان کرد.
خانی زاده ادامه داد: سرلوح سند با عبارت بسم الله الرحمن الرحیم الحمدالله الذی ازوج ابانا آدم بحوا فی جنات النعیم و اکرم ساره و هاجره بصحبت خلیل الجلیل ابراهیم و الف بین زلیخا و یوسف الکریم کما الف بین صفورا و موسی الکلیم و اعز بلقیس لسلیمان و سلمت الله العلیم و شرف خدیجه" آورده شده و حاشیه سند نیز توسط شاهدان گواهی و مهر گردیده است.


وی با اشاره به اینکه تنظیم آرایه‌های آرایشی قباله‌های ازدواج در دوه‌های تاریخی، با توجه به موقعیت و پایگاه اجتماعی افراد متفاوت بوده است گفت: این سند نیز به جهت این که مخاطب آن از جایگاه اجتماعی ممتازی برخوردار بوده است، نقوش و تزئینات هنری نفیسی در آن به کار رفته است.
خانی زاده، تذهیب و جدول کشی با طرح‌هایی از شاخه‌ها و بند‌های اسلیمی، ساقه، گل ها، برگ‌های ختایی، شاخه‌های اسلیمی و گل‌های خطایی همراه با رنگ‌های لاجورد، شنجرف، زنگار و طلایی را ازجمله تزئینات این سند برشمرد.
وی افزود: در این سند، قاعده نحوست تربیع رعایت شده است بدین صورت که بر اساس این قاعده به منظور باطل کردن شکل مربع و دفع نحوست تربیع، در بخش کوچکی از گوشه راست پائین سند انحراف در یکی از اضلاع چهار گوش جدول بوجود آمده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->